woensdag 5 april 2006

Interview met Bea

De Tourguys waren verheugd via de RVD weer eens een uitnodiging te ontvangen om Bea een exclusief interview af te nemen. In hun beste spijkerbroeken en sportschoenen peddelden ze in gespannen verwachting naar het paleis. Een lakei nam de regenjacks in ontvangst waarna ze door mochten lopen naar de ontvangstzaal. Daar zagen ze nog net Balkenende op de grond liggend de muiltjes van Bea poetsen. Met een rooie kop stond hij op en liep al buigend achteruit naar de deur. Zoo, jangens, sprak de vorstin, wij, Bea, vonden het weer eens tijd om ons met het volk te onderhouden. Vuur je vraagjes maar op ons af. Majesteit, sprak de doortastendste van de Tourguys, al die geruchten dat u zo rijk bent, zijn toch zeker niet waar. Natuurlijk niet, jangens, het kost ons erg veel moeite om hier de eindjes aan elkaar te knopen, maar klagen hoor je ons niet. Majesteit, heeft u goede relaties met de heer Zorreguieta? Natuurlijk, Jangens, het is een voortreffelijk heerschap. Een klein foutje gemaakt, maar een kniesoor die daar op let. Majesteit, in Argentiniƫ hebben veel mensen geen kleinkinderen omdat tijdens de vuile oorlog...Ach, jangens, maak je daar toch niet zo druk over. Deze aangetrouwde mensen zijn erg aardig merkte ik toen ons kleinkind werd gedoopt:

Al die geruchten en verhaaltjes, die moeten jullie niet zo serieus nemen. Je weet toch dat wij ooit hebben gezegd: De Leugen regeert, nou dat geldt in dit geval wel heel erg sterk. En dat ze met spandoeken rondlopen, daar trekken wij ons niets van aan:
Er wordt zoveel gezegd in de waereld, schrijven jullie maar keurig op wat ik heb gezegd, dat is het beste. Wij moeten ons nu terugtrekken aangezien wij een onderhoud hebben met signore Berlusconi die wij zeer hoogachten. Jangens, de lakei zal jullie een glaasje ranja inschenken en daarna maar fluks dit onderhoud ter perse brengen.
Als het stuk ons bevalt mogen jullie nog een keer bij ons terugkomen.
Razendsnel achteruit lopend verlieten de Tourguys het vertrek, dronken hun ranja en fietsten als bezetenen terug naar Het Gooi om deze scope te plaatsen.

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home