zondag 2 april 2006

Miljeu Faksisten

In het mooie Gooi heeft een groep miljeu faksisten (categorie 5, posting hierboven) een vijftien miljoen kostende natuurbrug aan laten leggen (binnenkort officiele opening door de Majesteit van deze grootste natuurbrug ter wereld) over een spoorbaan en een provinciale weg. Ze waren bang dat de padden of de boomkevers anders onder het voortrazende auto- en treinverkeer vermorzeld zouden worden. Nu blijkt dat er nog wat pegulanten in de knip zitten en heeft men het plan opgevat om aan beide zijden van het ecoduct (ja, zo heet dat !) een automatische lift te maken. Zodra een sensor een dier opmerkt gaat stil de deur open, het diertje kan naar binnen, geruisloos sluit de deur, de lift gaat omhoog, geruisloos gaat de deur weer open en het gedesorienteerde beestje staat weer in een andere omgeving. Zoals uit de foto blijkt is zelfs deze Tourguy volstrekt in de war geraakt. Zelden zo'n leuke 1 april grap gehoord. Jammer genoeg is het ecoduct geen grap. Dit ontsierende ding zal er tot het einde der dagen ongeschonden blijven liggen. Het mooie Gooi is niet meer zo mooi !

2 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Jongens, jullie snappen er geen mallemoer van! Na al die trammelant over bouwfraude zaten wij wegenbouwers een beetje met onze handen in het haar. We hebben een paar van die halfdwarse, geitenwollen slijmjurken aangetrokken die helemaal groen waren vanwege het milieu dat ze zo graag willen beschermen. Die hebben voor ons wat gelobbyd bij de idioten van de Hilversumse en Bussumse gemeenteraad en bij nog een paar onbenullen. Nou, toen was het zovoor elkaar. Een Ecobruggetje van een paar miljoen voor een paar verdwaalde konijnen. Scheelde ons weer een schep poen.

dinsdag, 04 april, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Ja jongens, jullie moeten wel aan de goede kant van het loket zitten. Toevallig zit ik daar toen er zo'n bouwer langs kwam. Hij had er wel wat voor over als er een vergunning kwam voor dat viaduct. Hij liet doorschemeren dat ik me de komenden jaren geen zorgen meer hoefde te maken over mijn vakanties. Dat kwam mooi uit, want met onze acht kindertjes (katholiek, he) is het elk jaar weer een groot probleem. We hebben nu een leuk huisje in Frankrijk. Dus van die zorg zijn we mooi af. Tja, geld moet rollen en een ambtenaar moet inventief zijn.

woensdag, 05 april, 2006  

Een reactie posten

<< Home