woensdag 10 mei 2006

EEN TREURIG BERICHT!

Het leven van sommige mensen gaat niet altijd over rozen. Een van de kennissen van de Tourguys, een heeroompje uit het zuiden des lands, had vol ijver zijn priesterstudie gedaan, altijd in zijn brevier gelezen, veel gebiecht een toegewijd katholiek leven geleid


Hij was zelfs bij het pausje op audientie geweest:
Een hoogtepunt in zijn leven dat niet veel hoogtepunten kende. Maar eindelijk bereikte ook hij zijn menselijk hoogtepunt. En wat voor een! Het werd hem allemaal te veel. In het land van melk en honing zag hij veel struise boerenmeiden en gelofte of niet hij verwekte twee kinderen bij deze deerns (want condooms had het pausje verboden). Nu moet gezegd dat hij zijn vaderlijke plichten niet vergat en de moeders maandelijks een toelage stuurde. Maar al zijn goede zorgen konden toch niet verhinderen dat het resultaat van al zijn inspaningen hem toch een beetje tegenviel.


De oudste:
had iets gewelddadigs gekregen waar hij geen raad mee wist. En ook de tweede was niet helemaal geworden wat hij zich had voorgesteld:
Zou hij dan toch voor zijn misstappen zijn gestraft? De Tourguys hebben hem getroost en tegen hem gezegd dat dit een doorsnee is van de tegenwoordige jeugd.

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home