vrijdag 24 februari 2006

Het nieuwe denken

De Tourguys werden gevoelig op de vingers getikt door een (helaas) anonieme inzender. Hij of zij vond dat er te veel negatieve berichtgeving in onze kolommen stond. Dit leidde uiteraard tot een verhit redactieberaad waaruit (hoe bestaat het) iets heel positiefs naar voren kwam. Een van de redacteuren heeft zich afgezonderd en is als een razende een boekje gaan schrijven over het nieuwe denken:
Het was alsof hij het licht had gezien. Door de kracht van dit denken zag hij opeens de mensen die hij voorheen als vijandig had beschouwd welhaast als zijn vrienden. Overal bespeurde hij vriendschap en verdraagzaamheid:

De wereld zag er opeen veel positiever uit, het leek wel alsof het licht was aangegaan.


Het was alsof hij kon kiezen uit een veelvoud van goede, lieve, aardige mensen, die het beste met de wereld voor hadden. Hoe was het mogelijk dat hij zich voorheen zo had vergist. In zijn huidige visie behoorden oorlogen nu tot het verleden, de wereld zou een stralende toekomst tegemoet gaan. De redacteur is in retraite gegaan. Mogelijk zal hij een voetreis naar Rome maken om de paus om vergeving te smeken voor de snode rubrieken die hij namens de Tourguys heeft geschreven.

2 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Guys,
Fijn dat jullie tot hetjuiste inzicht zijn gekomen, je mag overigens ook de fiets nemen naarRomehoor,vindt de Paus vast niet erg.Durf te wedden dat hij zijn mooiste jurk voor jullie aantrekt.

zaterdag, 25 februari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Ik durf het bijna niet op te schrijven maar het is echt geweldig dat jullie nou op die positieve manier de kolere zooi benaderen ! Het blijft allemaal "bacher" zoals mijn vrind Maxime altijd zegt (hij is nu even carnaval aan 't vieren in Mustrich) maar bekijk het van de positieve zijde ! Ik zeg niet hoe ik heet want ik ben nu even vier dagen mezelf en dan ga ik weer onder in de massa van het gewone leven ! Proos en allaaf !!!!!

zondag, 26 februari, 2006  

Een reactie posten

<< Home