maandag 13 februari 2006

Nieuwe grenzen

De EU groeit en groeit. Voor sommigen is dat een goed teken, meer markten, meer afzetgebied, geen gezeur meer met douane-bureaucratie. Maar sommige mensen zien dit toch als een bedreiging: goedkope werkkrachten uit Oost-Europese landen. De werkloosheid ligt op de loer. Ze hebben daarvoor bedacht dat er voor de Poolse werkkrachten (reeds 3 miljoen in Engeland) een doorgangsruimte moet komen waar ze aan moeten wennen alvorens ze vrije doorgang naar het Westen krijgen:

Dit in navolging van de Amerikanen die een toevloed van Mexicaanse gastarbeiders proberen in te dammen door ook daar aan de zuidgrens een doorgangsruimte te bouwen:
Degenen die het in deze ruimtes een half uur uithouden krijgen onmiddellijk vrije toegang tot het door hun begeerde land. De Tourguys hebben het ook geprobeerd maar moesten reeds na vijf minuten deze ruimte kokhalzend verlaten. Ze wachten nu op een uitzetprocedure.

2 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Ja, wij wilden graag Amerika binnenkomen, maar die Amerikanen vreten zoveel rotzooi dat hun afvalgassen niet te harden zijn. We gaan nu maar weer aan de cocateelt.

dinsdag, 14 februari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Je zal toch een eerzame Poolse loodgieter zijn die in het Westen z'n brood wil verdienen voor zijn vrouw en 11 kinderen (katholiek) en dan eerst nog zo'n kwelling moeten ondergaan. Je kan wel merken dat ze in het Westen allemaal troep vreten, bij ons ruften ze veel minder.

donderdag, 16 februari, 2006  

Een reactie posten

<< Home