vrijdag 3 maart 2006

RK Laren

We hadden al een tijd niets meer van onze pastoor Driessen gehoord maar een van onze Tourguys betrapte hem toen hij met een stoet jongeren (!!!) achter een vaandel door Laren liep:

Dat vendel- of vaandelzwaaien deden of doen ze nog steeds in het RK-zuiden, zoals de nazi's dat vroeger ook graag deden. Pastoor Driessen echter liep in deze processie om geld te verzamelen voor een glas-in-lood raam dat hij kon kopen in Boston, waar een rk-kerk leeg stond omdat de bisshop niet van zijn misdienaartjes af kon blijven en bij een aantal gelovigen de schellen van de ogen waren gevallen.

Een prachtig raam, maar bij nadere inspectie vallen toch wel een aantal dingen op. Pastoor Driessen denkt wellicht dat alle gelovigen toch blind zijn en daarom niks zullen merken. Maar de Tourguys die niet in god maar wel in gebod geloven hebben deze smeerkees door. Wij raden hem aan zich aan zijn gelofte te houden, uit de buurt van misdienaartjes te blijven en te doen wat deze monnik ook doet:

1 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Wij zijn het zat dat onze goede pastoor Driessen door jullie voortdurend wordt zwart gemaakt. Het is een goede man die het beste met de mensen voor heeft. Als jullie hiermee niet stoppen komen wij een keertje vendelzwaaien voor jullie burelen. En daar zal het dan niet bij blijven!!

zaterdag, 04 maart, 2006  

Een reactie posten

<< Home