dinsdag 30 januari 2007

SOLLICITATIE GESPREK.

De Tourguys onderschepten onlangs een e-mail (met dank aan Maurice de H. voor de slimme tips) van formateur Wijffels aan de voorzitters van de PVdA, het CDA en de gristenunie:

Toelatingseisen (volgens de Heer Wijffels) tot het nieuwe kabinet:

"De opleiding tot vazal van Balkenende in het kabinet ligt op hbo-niveau, zodat in principe het havo-diploma als minimum toelatingseis gesteld is, met als bijkomende eisen een redelijke kennis van de haagse parlementaire zwabber taal, een vermogen tot logisch en analoog denken en de juiste instelling en motivatie. Het niveau van de opleiding tot vazal is echter van dien aard dat ook fractievoorzitters van de grote politieke partijen in de aangeboden lesstof zullen vinden wat zij zoeken. Deze laatsten kunnen op basis van de genoten vooropleiding vrijstelling aanvragen voor een aantal vakken."

"een vermogen tot logisch en analoog denken"? Wat krijgen we nou aan onze fiets hangen ?

Je kunt twee denkwijzen onderscheiden, volgens onze eigen I-Tjing adept Wijffels.
Het analoge denken en het causale denken. Analoog denken is het denken in "correspondenties". In het analoge denken worden naast elkaar bestaande dimensies zoals cosmos en mens in een zinvolle samenhang opgenomen volgens het principe "zo boven, zo beneden". Twee soorten zaken zijn bij uitstek geschikt om met het analoge denken te benaderen: unieke, onherhaalbare ervaringen en de onmiskenbare ervaring dat iets zin heeft. In het verlengde daarvan liggen de ervaringen met orakels. Dan het causale denken. Binnen dat causale, natuurwetenschappelijke denken passen de zaken van het analoge denken niet, omdat daar haabaarheid en harde materiele bewijzen worden verlangd. En die zijn niet te geven voor unieke en subjectieve gebeurtenissen.

Nee, dank je de koekoek ! Vraag maar aan goeroe Wijffels ! Degene die iets van deze kul begrijpt is ook in staat om een CDA, PvdA, gristenunie kabinet in elkaar te knutselen.

1 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Als adept en aanhanger van de heer Wijffels, vroeger topfunctionaris van de Rabo-bank (dus die man weet van wanten) vraag ik me af of u wel goed bij uw hoofd bent door deze zwabbertaal te gebruiken. De heer Wijffels gelooft in het bovennatuurlijke en is daardoor "verlicht". Wij zeggen altijd op onze mediale avondjes: Het is geen Wijffels die twijfelt.

donderdag, 15 februari, 2007  

Een reactie posten

<< Home