zondag 2 oktober 2005

De jacht op de gevreesde Roofslak



In het voorheen R.K. ochtendblad De Volkskrant lazen wij op vrijdag 30 september jl. (pagina 3, rechts onderaan) het buitengewoon verontrustende bericht dat de gevreesde Rapana Venosa is opgedoken voor de kust van Scheveningen. De "roofslak" vormt een ernstige bedreiging voor onze oesters en mosselen, omdat het diertje de nare gewoonte heeft gaatjes te prikken in de schelpen van schelpdieren en dan de inhoud van de schelpen "leeg te slurpen".

Aanstaande donderdag (6 oktober) zal ons dappere fietsduo er in onze eigen Gooi- en Vechtstreek op uittrekken om te onderzoeken of de verschrikkelijke Rapana Venosa ook al is opgerukt tot in onze eigen regio. De jacht op de Roofslak (zie foto) is geopend!!!

3 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Wat fijn toch, eindelijk weer iets van jullie te horen, of eigenlijk te lezen, jongens!
We hopen dat jullie komende donderdag dan toch eens onze kant opkomen. Voor de gevreesde Roofslak hoeven jullie hier in Eemnes niet te vrezen, want die is hier nog niet gesignaleerd. Wel heeft onze gemeente te kampen met een hardnekkige muggenplaag, maar dat zal voor jullie de pret niet hoeven te drukken, aangezien wij beschikken over voldoende vliegenmeppers en het wondermiddeltje Foetsiemug (een Oudhollands kruidendrankje dat insecten op veilige afstand houdt vanwege de onverdraaglijke geur). En als dat allemaal niet helpt, kunnen we altijd nog BIDDEN.
Tot ziens op donderdag!!!

zondag, 02 oktober, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Wij lezen met veel belangstelling uw weblog en zien daarin dat vele mensen zich terecht hebben afgekeerd van het christelijk geloof. Het is een wonder dat er nog mensen naar de kerk gaan en de handjes vouwen na al die eeuwen van terreur van vooral katholieke maar ook van protestantse zijde. Wij kunnen de mensen van harte het Boeddhisme aanbevelen. Niets geen geloof in een Opperdoes maar een eenvoudig en goed leven via het achtvoudige pad, dat geeft een leidraad voor het leven. Niet meer afhankelijk zijn van een hitsige pastoor of een dominee die hel en verdoemenis over je afroept maar op eigen kracht je eigen leven leiden met je eigen gezonde verstand. Dan pas zie je het licht aan het eind van de tunnel. Heren, sterkte op uw pad.

zaterdag, 08 oktober, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Jongens,
Toevallig kwam ik jullie weblog tegen en zag dat er paar van die lekkere, getatoueerde jongens. Als ik dat zie dan krijg ik overal kriebels en dan heb ik wel zin om eh...nou ja, je weet wel. Hebben jullie niet nog een paar van de lekkere vriendjes op de foto dan hoef ik niet altijd de deur uit. En als ik in 't cafe kom dan moet iedereen toevallig net weg. Dus ik ben op dit moment erg behoeftig. Als het kan gauw een paar van die lekkere plaatjes.
Alie uit Winschoten.

maandag, 10 oktober, 2005  

Een reactie posten

<< Home