donderdag 1 december 2005

Een fijne vakantie


Zoals iedereen die hard bezig is het goede voor de wereld te doen, heeft ook onze held hier de vrijheid genomen er eens een paar dagen tussenuit te gaan. Het harde bestaan in het gebergte van Afghanistan eiste zijn tol (onze 'keiharde mariniers' kunnen er al niet tegen) zodat we onze held dit tussendoortje van harte gunnen. Een onzer redacteuren sprak met hem en vroeg of het hem in dit decadente oord wel beviel. Zijn antwoord was zoals altijd kwiek en bij de tijd: "Je moet de omgeving van je tegenstanders leren kennen en je op hun terrein thuis voelen anders slaagt je missie nooit. Vandaar dat ik vele, vele medestanders heb uitgezonden naar het verderfelijke Westen, zodat zij het als hun broekzak leren kennen'. Waarvan nota!!

3 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Ik ben een trouwe aanhanger van deze held. Weliswaar woon ik in het Westen maar dat is, zoals onze held al heeft gezegd, om de gewoontes hier beter te leren kennen en des te beter te kunnen toeslaan. Wie een vijand is van de Islam is een vijand van ons. Wij dulden geen tegenspraak.

zaterdag, 03 december, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Jaja, moslima, in het Westen wonen om hier de gewoontes beter te leren kennen. Waarom eigenlijk? Waarom niet in eigen land gebleven om daar sociologie of antroposofie te studeren? Of kennen ze die woorden daar niet? Waarom hier de zaak overhoop halen als er in eigen land nog zo ontzettend veel is te doen? Ik denk bijvoorbeeld aan: proberen een democratisch bewind te krijgen, de mensen- en dierenrechten respecteren, nepotisme uitschakelen, godsdienst alleen binnen de muren van je eigen huis beleven en anderen daar niet mee lastig vallen. Maar dat geldt voor alle godsdiensten. Of viel hier soms iets te halen? We hebben ons in de afgelopen eeuwen ontworsteld aan onderdrukking door de kerk, de adel en het kapitaal en nu zouden we weer onder het juk van een of andere achterlijke godsdienst moeten lopen? Hooglereer Pim en de kleinzoon van onze beroemde schilder wisten wel wat voor vlees ze in de kuip hadden.

maandag, 05 december, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

U heeft het gehoord, hij leeft nog, onze held. De tweede man heeft het zelf gezegd. In het grensgebied van Afghanistan en Iran. Onze held moet heel wat lijden voor hij zijn 'doel' heeft bereikt. Moge hij snel slagen!

woensdag, 07 december, 2005  

Een reactie posten

<< Home