maandag 7 november 2005

Blad blazen in Amersfoort


Vandaag ging de tocht naar het oude stadje Amersfoort. Langzaam begaven wij ons langs de rand van de stad alwaar traag de bladeren uit de bomen vielen en waar wachtende bladblazers op hun venster tijd stonden te letten. Wat was hier aan de hand ? Sinds kort is er een APV (Algemene Politie Verordening) van kracht waardoor duidelijk en kordaat het ontoelaatbare geluid van de bladblazers aan banden wordt gelegd. De venster tijden behoeven wellicht een nadere toelichting. Er mag uitsluitend geblazen worden tussen 10 uur (met dank van de uitslapers) en 5 uur in de middag. Zondags blazen mag vanaf heden niet meer ! De altijd wakkere Evangelische Omroep had vanmorgen dan ook een indringende reportage over dit fenomeen op Radio 1. Echter onder het motto ”Zuigen, kreng !” troffen wij een dissidente Amersfoortse aan. Zich van God noch gebod iets aantrekkend zoog zij er vrolijk op los, de paden op en de lanen uit. Zo hadden wij toch nog een leuke ochtend !

6 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Het is met recht Godgeklaagd dat er, ondanks het verbod, toch nog mensen zijn die zich van deze heilige zondagsrust niets aantrekken. Leest u de Bijbel niet, heeft u niet op Zondagschool gezeten? Anders zou u toch moeten weten datde Here Here rustte op de 7e dag. En wie zijn wij dat we het anders zouden willen doen? Het is tegenwoordig alom verval van normen en waarden. Het wordt hoog tijd dat de Here Here weer eens ingrijpt zoals in de tijd van Sodom en Gomorrha.

maandag, 07 november, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Dominee,
Als u zich nu eens niet in het openbaar uit zou laten over uw primitieve geloof, datzou een heleboel goed doen. Dat u zo dom bent om te geloven, vooruit, daar kunnen we nog wel overheen stappen maar dat u vanuit dat achterlijke geloof ook meent anderen de les te moeten lezen, dat is om uit je vel te springen. Zondags mag u uw schaapjes hoeden en allerlei flauwekul tegen ze zeggen zodat ze 'getroost' de wekelijkse tredmolen in kunnen. Maar zeg niet tegen mensen die hun verstand gebruiken wat ze wel en niet moeten doen. Verhef uw stem tegen oorlogen en onderdrukking, tegen honger en dorst, maar zit niet te zeveren over een bladblazer.

dinsdag, 08 november, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Meneer (of mevrouw) de helderdenkende,
U begrijpt niet, of wil niet begrijpen, dat wij christenen handelen vanuit de overtuiging dat wij het goed voor hebben met de mens. Wij weten, vanuit onze kennis van de Bijbel, wat wel en niet goed is voor de mensheid. Ik heb jaren gestudeerd aan de theologisch universiteit in Kampen en mag nu dus zeggen dat ik weet waar goed en kwaad zich bevinden. Het kwaad is:
a. abortus
b. euthanasie
en nog zo heel wat andere dingen.
Het goede is:
a. zondags naar de kerk, liefst 2x
b. bidden voor het eten
b. bidden voor het naar bed gaan.
Als u deze dingen volgt, ligt er een gelukzalig leven voor u. Denkt u daar eens over na.

dinsdag, 08 november, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Dominee,
Ik ben van nature een zachtaardig mens maar bij het lezen van uw bijdrage kwam er een rood waas voor mijn ogen en maakten mijn handen wurgende bewegingen. U weet wat goed is voor de mens? U zalft, u zevert en u zeikt. Zondags stort u hel en verdoemenis over uw schaapjes uit. Goed voor de mens...een mens in stervensnood een menswaardig einde onthouden! Een ongehuwd meisje een ellendig leven bezorgen. Dat heeft u gemeen met uw paapse broeders. Moge u eeuwig branden!

dinsdag, 08 november, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Als CDA'er sluit ik me natuurlijk bij de dominee aan. Het is chewoon belachelijk dat mensen de heilige zondagsrust niet respecteren. Wij in Brabant doen altijd wat de pastoor zecht en dat moeten oncheloviche ketters in het midden en noorden van het land ook doen. Chewoon naar de dominee luisteren want die heit er voor studeert.

vrijdag, 11 november, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

U bent vanuit uw dorp naar onze mooie stad Amersfoort komen fietsen. Als geboren en getogen Amersfoorter hoop ik dat het u hier goed is bevallen. We zijn trots op onze mooie, oude stad. Iets wat u van uw dorp niet kunt zeggen. Er wordt bij de ingang van de dorpsgrens wel pedant aan gekondigd; Welkom in de Media-stad. Maar Hilversum is helemaal geen stad, Hilversum heeft geen stadsrechten. Ik zou me als Hilversummer toch maar wat bescheidener opstellen. Amersfoort heeft sedert 1259 (!) al stadsrechten.

zaterdag, 19 november, 2005  

Een reactie posten

<< Home