zaterdag 21 januari 2006

Het zorgstelsel

Over ons nieuwe zorgstelsel is lang nagedacht. De uitkomst stelt nooit iedereen tevreden. Maar is het ook rechtvaardig? Stel, je hebt je hele leven gezond geleefd, niet gerookt, geen junk-food bij de snackbar gehaald, gesport, gewandeld enz. Dan zien je longen er bijvoorbeeld zo uit:
U heeft weinig ziektekosten, want alles ziet er perfect uit.














Maar als u jarenlang hebt gerookt en u nergens iets van hebt aangetrokken dan zien uw longen er zo uit:
Daar moet heel wat aan gesleuteld worden en dat heeft zijn prijskaartje. Ook drinkers zoals deze hier: moeten toch heel wat leveronderzoek ondergaan. Is dat rechtvaardig t.o.v. de mensen die gezond hebben geleefd? Moeten zij daarom ook boeten omdat de zorgverzekering zo duur is geworden? De Tourguys zijn van mening dat op elk pakje rookwaar en elke fles drank 1 euro extra geheven moet worden zodat deze verslaafden hun eigen zorg moeten betalen en schrikbeelden als deze tot het verleden behoren:

9 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Hoezo, "Tourguys zijn van mening dat ..."????
Het moet niet gekker worden!

Zo, en nu nog ff een pilsje en een sigaretje, en dan maar weer gauw slapen. Als dat nog lukt tenminste na het zien van deze onsmakelijke foto's ...

zondag, 22 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Onsmakelijke foto's? Dat heb je in je lijf, eikel! Overal je oogies voor dicht houden, he? Wat niet weet, wat niet deert. Was het dus toch BLO?

zondag, 22 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Onsmakelijke foto's? Dat heb je in je lijf, eikel!

zondag, 22 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Gelul, er moet juist subsidie op drank en rookwaren komen, zodat de levensverwachting daalt en de pensioenvoorziening betaalbaar blijft.

Een kritische Amsterdammer

maandag, 23 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Maar kritische Amsterdammer, dan rijzen de zorgkosten toch de pot uit. Talloze longkanker-patienten, leverziektes enz. enz. Hoe moet dat dan betaald worden? Uw antwoord gaarne.

maandag, 23 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Al die asociale kanker-rokers moeten uit ons dure zorgstelsel verwijderd worden. Laten ze van die dure sigaretten enz. maar een prive-verzekering afsluiten bij al die gluiperige sigaretten-fabrikanten. Die stoppen allemaal rotzooi in de tabak om die mensen verslaafd te maken. Overal in de wereld worden teams geformeerd om die fabrikanten aan te pakken. Gaat het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Ze zijn gewaarschuwd!!

maandag, 23 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Beste kritische arts, het is toch duidelijk dat de mensen een keer ergens aan dood zullen moeten gaan, en hoe ouder ze worden hoe meer ze de dokter zullen bezoeken (tel uit jouw winst).
Het wordt tijd dat er een wetenschappelijk onderzoek naar de de gemiddelde ziektekosten per levensjaar van iemand die leeft 'on de wild side'(sex. cigaretten en rock&roll) en iemand die dit aardse bestaan zo lang mogelijk probeert te rekken met pillen en levensverlengende operaties.
De uitslag kan dan wel eens verrassend zijn en blijken dat korte termijn winst verdampt in lange termijn kosten.

Met vriendelijke groet en goede gezondheid toegewenst,
een kritische Amsterdammer

dinsdag, 24 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Vanavond 28 januari 2006 zal er op Ned. I een debat zijn of ongezond levende mensen meer moeten betalen of uit het zorgstelsel geweerd moeten worden. Wat hebben de Tourguys toch een vooruitziende blik!

zaterdag, 28 januari, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

TV-discussie gemist maar blijkbaar ben ik niet de enige die 'cynisch' denkt, zie NRC 28 januari, blz 14, ingezonden brief 1.

Een (cynischkritische Amsterdammer

zondag, 29 januari, 2006  

Een reactie posten

<< Home