donderdag 3 januari 2008

UNI-RELIGIE

De kogel is door de kerk! De leiders van allerlei religieuze gemeenschappen in de wereld hebben de handen ineen geslagen en gezegd: Zo kan het niet langer. Iedereen slacht elkaar af omdat ze denken het WARE geloof te hebben. Wij geloven allemaal in een opperwezen, hoe die er ook uit mag zien, laten we dus de krachten bundelen en EEN geloof creeren. In de industriele wereld worden ook gelijkgestemde bedrijven opgekocht en samengevoegd. Scheelt een heleboel geld en werkt beter. De Tourguys kregen de opdracht hun lezers op deze geweldige ommezwaai voor te bereiden en een paar van die ouderwetse beelden den volke te tonen. Hierkomen ze:

De god van de hippies en andere malloten

De god van de zogenaamde "reborn" christenen

Jupiter, oppergod van de Romeinen

Shamash, Egyptische opperrechter van het heelal

Thor, de oppergod van de Noren



Zo zouden we nog uren kunnen doorgaan want er zijn er wel honderden, zo geen duizenden van deze godjes. Om de primitieve woestijnvolkjes een beetje tegemoet te komen heeft men nu gekozen voor EEN universele god, de god der goden zogezegd. Hij is de vader der goden en ziet er als volgt uit:


U wordt geacht in eerbied voor deze god te knielen, uw schietgebedjes tot hem te richten en in alle opzichten de geiten te sparen want:



















Maar in een aantal landen is dat nog erg moeilijk zoals uit deze illustratie blijkt:

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home