dinsdag 1 januari 2008

HET KONINGSHUIS WANKELT !!!

Het zijn angstige tijden voor de mensen met dat nobele, blauwe bloed. De mensen waar je direct een 2ehands auto van zou durven kopen. Eerlijke, hardwerkende, democratische gezinde lieden, die voor hun land alles, maar dan ook alles over hebben. Het is daarom zo jammer dat ze altijd omringd worden door lakeien, hielenlikkers, kontkruipers en huichelaars:
Ook nu weer had onze geliefde vorstin geen vertrouwen in het gebabbel en geneuzel van de haar omringende, kruipende lieden. Ze zat in zak en as dat die gebleekte waterrat haar uit de regering wilde laten verwijderen. En ook nu weer verzocht ze de Tourguys snelstens naar haar optrekje te komen om zich te vergewissen wat er zoal leefde onder "the man in the street". Er stond korte tijd later een eenvoudige automobiel voor het redactielokaal:

De chauffeur zag vanwege de vele spanningen die er in en om de nobele familie leefde eveneens een tikje bleek en verzocht ons zijn geliefde majesteit met alle mogelijke middelen te helpen.




Van verre doemde de gezellige kerstverlichting al op:
(Op afb. klikken)

De majesteit ontving ons persoonlijk met een hartelijk: "Goedendag, jangens, ik ben zo verheugd gijlieden wederom te zien. Ik zal onverwijld de lakei vragen een verfrissing te brengen. Die liet dan ook niet lang op zich wachten:

Zo jangens, sprak de majesteit, vertel ons eens even wat er zoals in den lande gebeurt. De Tourguys sloofden zich om beurten uit om hun geliefde vorstin in deze barre tijden gerust te stellen en zeiden ondermeer dat de majesteit zich niet ongerust diende te maken want het peroxide hoofd had nog steeds geen schijn van kans. Ze voegden er evenwel aan toe dat er onder de bevolking toch wel wat onvrede heerste over de stijl van het koninklijk leven zoals: Het onderhoud van de Groene Dreack dat toch voor rekening van de belasting betaler komt. Het hoerenmeisje, de ex-vriendin van Bruinsma. De vele reisjes van de familie die daarvoor zelf niet in de buidel hoefde te tasten. Het kapitale pand met park in Wassenaar waar het jonge stel, zonder ooit maar een WC schoongemaakt te hebben zomaar in kon trekken en nog een aantal zaken. De majesteit luisterde aandachtig en sprak toen zuchtend: "Ja, jangens, het zijn moeilijke tijden. Al ons geld staat vast in aandelen, vastgoed enz., wij kunnen er gewoon niet bij komen. Vandaar dat wij ook geen belasting kunnen betalen. Laat het volk echter weten dat wij voor de kerst nog persoonlijk iets in de pot van het leger des heils hebben gedaan. Daarveur was men ons zeer dankbaar. Schrijf nu maar ras een positief stukje over jullie geliefde koningshuis. Wij zullen bidden om jullie daarveur te belonen.
De Tourguys werden prompt weer thuis gebracht en dronken daar, om de smaak van de grenadine weg te spoelen, maar een lekker flesje leeg:

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home