maandag 10 november 2008

PANIEK AAN HET HOF !

Op de burelen van de Tourguys heerst een gespannen stilte. De strijd tussen de oranjeklanten:en de republikeinen:

woedt in alle stilte voort. Maar loyaal als ze zijn aan elkaar en het werk, gaan ze onverdroten verder. Het is geruime tijd stil geweest. Een van de redacteuren heeft dringende zaken opgeknapt in het zuiden van Europa, waar hij nog even zijn grote vriend Berlusconi heeft ontmoet. Dit alles gebeurde uiteraard met het bedrijfsvliegtuig:


dat via zijn contacten aan het hof door het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt onderhouden. Een zogenaamde Vliegende Groene Draeck dus. Maar niet lang na zijn terugkeer rinkelde de telefoon en de matte stem van de majesteit zei: "Jangens, wij hebben jelui lange tijd niet gezien en de vorige kaeren was het immer goed. Dus wij verzoeken jelui met klem naar de majesteit te komen. Door de financiele ramspoed kunnen wij helaas geen voiture sturen om jelui op te halen. Kom op eigen gelegenheid. Wij verwachten jelui morgen om 12.00 uur her ten paleize.
Goede raad was duur want de bolide van kantoor:


was vanwege de hoge kosten aan Harry Mens verkocht. De volgende ochtend vroeg derhalve per fiets naar het koninklijke optrekje. Het weerzien was allerhartelijkst maar wat zag de majesteit er uit:

Geen schim meer van de vrouw die ze eerder hadden gezien.
"Jangens, ga zitten. Wij kunnen jullie niets aanbieden want dat staan de financien niet meer toe. Wij weten dat jullie invloed via dat eh...net nogal groot is vandaar dat wij jelui hebben laten komen. Rampspoed is over ons gekomen. De financielecrisis heeft ons niet onberoerd gelaten. Van onze 4.7 miljard euro is nog slechts 4.5 miljard euro over. Het is jammer dat pappie niet meer onder ons is, want die had wel raad geweten om dat gat weer aan te vullen. In onze dromen zagen wij dit beeld voor ons:
Jullie geliefde vorstin met haar geliefde hondje aan de bedelstaf. Zover mag het niet komen. Wij moeten de handen ineen slaan en zorgen de majesteit onbekommerd en onbezorgd verder kan regeren. Wij dachten nog even de kroonjuwelen aan een ander koningshuis te verkopen:

maar dat geeft toch geen pas. Wat zullen ons soort mensen wel niet denken. Wij doen derhalve een beroep op jelui om onze nood te verkondigen, zodat het volk in de buidel kan tasten om ons weer op het normale niveau te krijgen. Doe wat wij vragen, wellicht zit er voor jelui nog eens een lintje in.
Bedroefd, dat het zo slecht met de majesteit ging, maar ook hongerig en dorstig omdat ze niets aangeboden hadden gekregen, togen de Tourguys terug naar huis om het volk kond te doen van deze droeve omstandigheden.

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home