vrijdag 13 februari 2009

EEN BIJNA NIET TE WEIGEREN AANBOD.

"Jangens", weerklonk een bekende vorstelijke stem door de telefoon, "wij verzoeken jelui onverwijld wederom naar mijn paleis te komen aangezien ik dringende zaken met jelui te bespreken heb. Helaas is onze spaarpot nog niet helemaal aangevuld, derhalve dienen jelui op eigen gelegenheid te komen". Zo gezegd zo gedaan:

Nieuwsgierig betraden de Tourguys de vorstelijke vertrekken waar zij de majesteit in een enigszins opgewonden toestand aantroffen. "Jangens", sprak zij, "dank voor jelui snelle komst. Ik ben jelui dankbaar dat jelui mij door de moeilijke tijden na de aankoop van het hutje in Afrika voor Willem en Maxima hebben geholpen. Zoals jelui wllicht wel weten hebben zij opnieuw een paar centjes besteed voor een klein onderkomen in Argentinie:
Het stelt niet veel voor en is bedoeld om ons geld niet verder op te laten geraken. Het is de bedoeling dat dit onderkomen verhuurd wordt aan mensen uit de bovenklasse zodat er wat centjes terugkomen. De broer van Maxima zal dit stulpje gaan beheren. Ik heb hier nog een foto van deze geliefde familie:Zoals jullie zien staat ook hij op de foto samen met Maxima en vader en moeder. Echt een schattig stel, vinden jelui niet. Vader ziet er wat stoer uit en al die flesjes drank op de achtergrond hoeft van mij ook niet, maar alla het is een gezonde vent die veel goeds voor zijn land heeft gedaan. Maar waarvoor wij jelui hebben laten komen is het volgende. Bij deze ranch, zoals ze dat daar noemen, zit 150000 hectare grond waarop grote kuddes grazen:
Aangezien jelui ons zo goed hebben geholpen, bieden wij jelui een baan aan als hoeder van deze kuddes. Dus inplaats van de fiets zitten jelui dus te paard. Overweeg dit vorstelijke aanbod want wij denken dat het met Nederland binnenkort toch gedaan is. Die man met dat bleke haar, een parlementarier nota bene, mocht zelfs Engeland niet in. Ja, een telefoontje van ons naar tante Elisabeth en de poort ging dicht. Denk er dus over na en laat het ons zo spoedig mogelijk weten. Na wederzijdse plichtplegingen, reden de Tourguys enigszins naar huis om in een redactievergadering te overleggen wat hun te doen stond.

2 keer commentaar:

Anonymous W. Holleeder schreef...

Die vader van Maxima ziet eruit als een gabber waarmee ik in de bajes heb gezeten. Deinsde ook nergens voor terug.

zaterdag, 14 februari, 2009  
Anonymous Moskofiets schreef...

Pas maar op jongetje !

zaterdag, 14 februari, 2009  

Een reactie posten

<< Home