woensdag 5 oktober 2005

Gevreesde Roofslak nu ook in Eemnes



In gezelschap van zijn goede vriend K. Wilting (links, slechts 1 link !)bracht tweedekamerlid Hilbrand Nawijn vandaag een bezoek aan één van de door de Rapana Venosa (roofslak) getroffen gebieden.

De bevolking van het door de roofslak geteisterde Eemnes toonde zich blij verrast over de komst van de politiek leider van de Groep Nawijn. De heer K. Zadelhoff,
vishandelaar te Eemnes, bleef zijn emoties (zie foto hierboven) nauwelijks de baas, toen de Haagse politicus hem persoonlijk een hart onder de riem kwam steken na de desastreuze mosselverliezen die Bart's Viskraam de laatste dagen heeft geleden.

In de loop van de week hoopt Hilbrand Nawijn een helder antwoord van het kabinet te ontvangen op de schriftelijke vragen die het kamerlid aan de regering heeft gesteld.

4 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Helft haring niet te vreten door de roofslak !

Meer dan de helft van de Nederlandse haringverkopers levert nog steeds kudt-haring. Zo blijkt uit de haringtest van het Algemeen Dagblad. In totaal werden 101 adressen bezocht. Zadelhoff Vis in Eemnes kwam als beste uit de bus, op de voet gevolgd door de winnaar van vorig jaar, de Rijswijkse vishandel Koning. De slechtste haring troffen de keurmeesters aan bij supermarkt Jumbo in Eindhoven. Nog negen andere haringverkopers kregen als eindcijfer een nul. "Vermoedelijk heeft de komst van de Roofslak hier iets mee van doen", aldus een openhartige Koen Zadelhoff, uitbater van de visgelegenheid.

woensdag, 05 oktober, 2005  
Blogger tourguys schreef...

Ingezonden bericht:

Verse vis ruikt naar... vis.
Bedorve vis stinkt en rotte vis meurt een uur in de windt.

Buiten het feit dat je voor een haringkie c.a. een euro en zestig eurocentjes betaaldt, dat is fl 3,52!!! of te wel driegulden twee enb vijftig.
Dat is natuurlijk inclusief de BTW, BPM, AGOVV, AWW, WAO en Horeca toeslag.

Dan is het niet verwonderlijk dat de vis NIET makkelijk verkocht wordt en dus ligt te bederven.

Vissie schoonmaken is niet zo moeielijk, in ieder geval makkelijker als het laten intregreren van een willekeurige jeugdige Maroc (zou je ook eens moeten proberen schoon te maken).
Affein vissie schoonmaken is niet zo moeielijk en het vissie kost per emmertje van c.a. 30 stuks ongeveer 14 euri. 14 euri gedeeld door 30 (harinkies per emmert) is 0,466666 euri per harink.
En 0.466 x 2.203 = 0.9177 Gulden.
Dus nog geen piek voor een lekker vers harinkie.

Feine groet van Pascal !!!!

woensdag, 05 oktober, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Nu jullie het toch over vis hebben, de burgemeester die we hier in Urk hadden nou die wist ook wat vissen was maar dan in de geldruif. Ze zeggen van ons katholieken wel dat we sjoemelen, maar die protestantjes kunnen er ook wat van, zo fijn als poppestront en 's zondags met een heilig gezicht vooraan in de kerk zitten. En dan met de visvangst de kluit belazeren. Nee, de vis wordt duur betaald.

woensdag, 05 oktober, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Heren,
Ik heb inmiddels een kleine boete opgelopen, maar dat heb ik wel overvoor de goede zaak. Als voorzitter van de visafslag mag ik toch zeker wel tegen m'n mensen zeggen dat er controle komt. Daar doe ik niemand kwaad mee. Vis moet er toch gevangen en gegeten worden. Ja, der vis wordt duur betaald en er wonen aardig wat miljonairs hier op ons schone Urk. De vissers hebben hun belangen goed gespreid, een visquotum hier, eentje daar, aanleggen in buitenlandse havens. Nee, deze jongens zijn niet dom en ik ben trots dat ik hun burgemeester kan zijn. Want het is een oud gezegde: Voort wat, hoort wat.

woensdag, 30 november, 2005  

Een reactie posten

<< Home