dinsdag 25 oktober 2005

Cheeseburger niet langer veilig


KIPPEN IS DODELIJK
(bron: H. Hoogervorst, Minister Volksgezondheid)

3 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Als hardwerkende kippenboer met 150.000 kippen moet ik protest aantekenen tegen jullie actie: Kippen is dodelijk. Ik hou ontzettend veel van mijn vogels, ze hebben weliswaar niet veel ruimte maar daar staat tegenover dat het dan ook lekker warm hebben zo dicht op elkaar. De snavels moeten er dan wel half af anders pikken ze elkaar kaal. En het voer is het beste van het beste. Komt zelfs helemaal uit derdewereld landen waar van alles in gaat: visafval, casave-afval en meer van dat spul. Nou dan gaat het hier naar de mengvoederbedrijven en die doen er dan ook nog allerlei heerlijks bij. Moet je die kippen zien smullen. In een paar dagen zijn het van kuikens vette kippen geworden. Stress? Soms wel, maar dan loop ik zachtjes tokkend rond en dan worden ze weer rustig. Jongens, geef die actie op! De mensen willen goedkope kip endat kunnen ze van mij krijgen.

dinsdag, 25 oktober, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Antwoord aan Gruutjan.
Beste Gruutjan, heb je er wel eens over nagedacht hoe het komt dat de bio-industrie, de industrie met al die concentratie-kampen voor kippen, varkens en koeien (waar het verschrikkelijk stinkt) in handen is van 'gelovige'boeren. Kijk naar de Veluwe en Brabant. Als jullie zo gelovig zijn dan hebben jullie toch geleerd in de kerk of rechtstreeks van god dat alle schepselen door hem geschapen zijn en respect verdienen. Is dat respect dat jullie die dieren geven? Ze in kleine hokken proppen zodat ze zich niet kunnen bewegen (want anders krijg je gewichtsverlies), moedervarkens op roosters leggen zodat ze zich niet kunnen bewegen (zie boven), biggetjes onverdoofd de staart afknippen, want anders wordt er door de stress wel door andere varkens afgebeten, koeien, op weg naar het abattoir, de veewagen in trappen of schoppen. Ze vol stoppen met hormoonvoer zodat ze sneller groeien. Als je in de kerk zit, of 's avonds op je knietjes voor het bed, komt er dan nooit wroeging boven? Kun je dit verwantwoorden tegenover die baas boven? Heb je wel eens in een sentimentele bui in zo'n prachtig, trouwhartig koeienoog gekeken? Geurtjan, het is nog niet te laat, je kunt je altijd nog bekeren (dat zeggen jullie tegen anderen toch ook altijd). Wat zeg je later tegen Petrus als je bij de hemelpoort komt: Ich habe es nicht gewusst?
Ik wens je sterkte en berouw.
Een respectvolle bewoner van deze aardkloot.

donderdag, 27 oktober, 2005  
Anonymous Anoniem schreef...

Het is natuurlijk laf om iemand anoniem aan te vallen en dan nog zijn naam verkeerd te gebruiken. Gruutjan is de naam, niet Geurtjan. Als er met een vingertje gewezen moet worden dan kunt u dat beter richting Rabo-bank doen, de bank die alle boeren kre3diet heeft verleend om zo'n silo-voedersysteem aan te schaffen en er gigantisch veel aan heeft verdiend. Dat was in de tijd dat meneer Wijfels, nu iemand die de natuur 'hoog in het vaandel'heeft staan, de boeren bijna de nek omdraaide met wurgcontracten. Nee, die Rabo-bank heeft wat aangericht op het platteland. Weest u in het vervolg wat voorzichtiger met uw conclusies. Ik ben een godvrezende, hardwerkende kippenboer.

vrijdag, 28 oktober, 2005  

Een reactie posten

<< Home