woensdag 21 maart 2007

EEN DONDERPREEK!!!

Een van de Tourguys had onlangs een bijzondere nachtelijke ervaring. Hij weet nog steeds niet of hij zich in de werkelijke wereld bevond, of het een uittreding betrof of dat het door de XTC pillen kwam. In elk geval werd hem gesommeerd snel een hemelse reis te maken. Met nachthemd en al verliet hij alras het aardse:






Na een lange, verre tocht langs melkwegstelsels, miljarden planeten en ruimtegruis kwam hij eindelijk op de plaats van bestemming aan:







Zijn ogen puilden uit zijn kassen! Wat een pracht! Wat een praal! Wie zou hier wel niet wonen op deze verste plek van het heelal? Het werd hem al gauw duidelijk. Poorten openden zich, daarna gingen de deuren volautomatisch open en eindelijk kwam hij in een vertrek waar hij kennelijk moest zijn. Een in het wit geklede figuur dook op en sprak: "Gij zijt een luis in de pels! Gij gelooft de werken mijner handen niet! Als dit zo doorgaat, zal er dit gebeuren". De witte nam plaats achter een pc en liet zien waartoe hij in staat was:
De klap van de piano was zelfs tot in deze verste uithoek te horen. "Maar" stamelde de Tourguy, "dit was toch een onschuldig mens!" "Collateral damage" sprak de witte. "Ga maar weer gauw terug en zorg dat ik je niet nog een keer moet roepen want dan verloopt je tocht heel anders. M'n zoontje zal je wel uitgeleide doen:



De Tourguy wist niet hoe gauw hij weg moest komen maar bij de poort kreeg hij nog net een fikse schop onder z'n kont van het zoontje die hem ook nog toeriep: "Als je nog een keer gristenhonden zegt dan spijker ik je persoonlijk aan het kruis.
Vol verwarde gedachten werd de Tourguy de volgende ochtend wakker. Hemel of hel? Waar was-ie nou geweest? Zou de geloofpolitie huiszoeking komen doen? Hij besloot zich voorlopig maar even gedeisd te houden?

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home