zondag 18 maart 2007

GERECHTIGHEID ? ?

De redactie van de Tourguys werd uitgenodigd, eigenlijk meer gesommeerd, een kijkje te komen nemen in Putten. De stem door de telefoon klonk nogal ijzig, metalig. Vandaar dat de Tourguys bibberend en bevend aan de "uitnodiging" gevolg gaven. Ze komen niet zo graag in gebieden waar zwarte kousen worden gedragen. Oud-kamerlid en nu ook oud-wethouder van Putten Wien v.d. Brink was het die ons uitnodigde:



Dit heerschap, vele malen miljonair, is door de Tourguys al eens eerder onder handen genomen vanwege het leed dat hij als varkenshoer eh boer deze dieren veroorzaakt. Over de ruggen van deze dieren heeft hij zijn miljoentjes binnen gehaald. Geschreeuw, gekerm, gegil van deze gemaltraiteerde dieren maakten niets uit, hij is tenslotte een diepgelovig mens en gaat trouw elke zondag ter kerke:



Waarom de Tourguys moesten komen werd alras duidelijk. In de landelijke pers werd het bericht verspreid dat hij illegaal bomen had gekapt op zijn grote grondgebied. En als wethouder van Putten had hij moeten weten dat zoets niet kon. Lees ook de schoftenstreek van de burgemeester van Almere, Jorritsma, in een van onze afleveringen. Wien v.d. Brink was bang voor de geweldige impact die het bericht van de Tourguys zou hebben, vandaar dat hij ons persoonlijk wilde spreken. Tijdens het gesprek bleek dat hij via een metalen apparaatje in zijn keel sprak aangezien zijn strottenhoofd was weggehaald. Waarschijnlijk te veel ammoniakdampen ingeademd. Hij beschreef de paar boompjes die hij had laten kappen:
en de herrie die daardoor was ontstaan. Om er van af te zijn, was hij bereid geweest tot een schikking van 550 euro (!).
Op de reactie van de Tourguys dat dit toch maar een schijntje was in vergelijking met de aangerichte schade, ontstak de boer in woede "het was zijn geld en zijn land en zijn varkens en daar had niemand wat mee te maken!" De Tourguys beloofden een aardig stukje te zullen schrijven, hetgeen dus is gebeurd. Want als ze over deze vent het achterste van hun tong hadden laten zien, waren ze waarschijnlijk hun leven niet zeker geweest.

3 keer commentaar:

Anonymous Anoniem schreef...

Nou, over dit stuk verdriet had toch wel wat kritischer geschreven mogen worden. Zeker bang geworden nav De Schreeuw ? Wees een man/vrouw, net als Hans Teeuwen, en spreek je uit ! Oprotten dus met die vieze kankerboer uit Putten.

zondag, 18 maart, 2007  
Anonymous Anoniem schreef...

Waarom, geachte Anonymus, spreekt u zich niet uit? Gooi alle remmen los, laat uw angst varen, wees niet bang om te kwetsen en zeg vooral niet tegen anderen dat ze kritischer moeten zijn als je zelf in je broek schijt van angst. Het inhouden van onvrede kan zeer gevaarlijk zijn. Dus hupsakee: Weg met alle tyfus-, kanker-, teringgristenhonden!! Weg met alle geiten-, kamelen- en hoofddoekjesneuqers! Weg met alle huichelaars, zeloten en zogenaamde gelovigen!! Stuur ze naar Pakistan, Iran of Iraq, daar wordt tenminste nog geloofd.

maandag, 19 maart, 2007  
Anonymous Anoniem schreef...

Nou, nou ! U heeft lef !!

dinsdag, 20 maart, 2007  

Een reactie posten

<< Home