donderdag 15 maart 2007

EERST ONDIEP....DAN DE FIETS

De in zak en as zittende Tourguy werd hedenmiddag jubelend gebeld door de politie. Het interventieteam had zojuist op de Groest een gekleurd persoon aangehouden met een fiets en of hij maar even wilde komen kijken. Nou dat wilde de Tourguy wel. Op het wrakkige fietsje van zijn vrouw snel op weg naar de Groest. Daar aangekomen zag hij in de verte al een stel wakkere kerels staan die meteen zijn vertrouwen wekten. Die kerels moesten vast en zeker zijn prachtige fiets hebben teruggevonden. Maar toen hij dichterbij kwam, sloeg zijn blijdschap om in teleurselling, want:

dit was toch niet de fiets die hij had opgegeven. Zeker zitten slapen daar op het bureau. Na zijn teleurstelling te hebben verwerkt, reed de Tourguy werd naar huis maar hij werd onderweg staande gehouden door een louche figuur die hem met een knipoog allerlei oneerbare zaken aanbood:


Maar ook daar was zijn dierbare fiets niet bij.
En nog was de beker vol ellende tijdens deze tocht niet leeg. In een van de straten vlakbij AH, waar de snode misdaad was gepleegd, zag hij een bekende figuur met een fiets over zijn schouder snel een zijstraat inlopen waar een gezond mens niet zo graag komt:

Deze buurt staat namelijk bekend om zijn messentrekkers en fietskettingen zwaaiers. De Tourguy, toch niet voor een kleintje vervaard, liet het er maar bij zitten omdat ze op het bureau ook nog tegen hem hadden gezegd geen eigen rechtertje te gaan spelen omdat hij anders aan de "verkeerde" kant terecht zou komen. Als reguliere belastingbetaler werd in hem evenwel de drang levendig om ook maar eens ergens een flinke slag te slaan. Er volgt binnenkort spoedberaad met de andere Tourguys om te proberen dit probleem op te lossen. Het werk kan tenslotte niet blijven liggen. En stel je voor dat binnenkort De Majesteit belt!!!

0 keer commentaar:

Een reactie posten

<< Home